Maja Brekalo: Moja sretna hrana + recept

Maja Brekalo naša je poznata food blogerica čiji Instagram profil broji više od 160.000 pratitelja. Uz kreativni rad kojim se bavi posljednjih 5 godina, već više od 20 godina radi kao stjuardesa i smatra se sretnom što je u životu dobila priliku raditi čak dva posla koja obožava. Upravo su putovanja i egzotične, a osobito dalekoistočne destinacije, imale veliku ulogu u otkrivanju zanimljive i zdravije ukusne hrane te slojevitosti okusa.

Maja svakodnevno kuha, fotografira, uči i ulaže u svoje znanje, a u kreiranju recepata na prvom su joj mjesto cjelovitost i bogatstvo okusa te jednostavnost postupka.
U svojoj je prvoj kuharici Moja sretna hrana skupila svoje najdraže recepate, a osim njih potpisuje i stiliziranje hrane te fotografije jela.

Sad kad imate ovu knjigu u rukama, najvažnije što trebate znati o meni je da obožavam hranu i sve vezano za hranu. Volim smišljati zdrave cjelovite recepte, volim kuhati, fotografirati hranu, čitati kuharice, čak me veseli i kupovati namirnice. Nadam se da ću barem dijelom na vas prenijeti svoju strast i uspjeti vas nadahnuti i motivirati da svakodnevno pripremate hranjive i ukusne obroke bez brojenja kalorija ili grižnje savjesti zbog onoga što jedete. / Maja Brekalo

Ovo je idealna kuharica za sve koji ne žele ili ne mogu provoditi sate u kuhinji, ali bez obzira na to žele jesti dobro, kvalitetno i fino.

Jednostavni i cjeloviti recepti za svaki dan

Prva kuharica Maje Brekalo idealna je za sve koji se žele hraniti jednostavno, a ukusno i zdravo. Autorica bloga i Instagram profila Delicious and Healthy by Maya već godinama oduševljava tisuće pratitelja, među kojima su i kulinarske i druge zvijezde, svojim maštovitim i originalnim receptima. Njezini cjeloviti i jednostavni recepti za svaki dan okusima, bojama i teksturama osvajaju i najizbirljivije sladokusce. Od raznolikih slanih i slatkih doručaka, brzih maštovitih ručkova i jela na žlicu, do fantastičnih deserata – Maja nam nudi svoje najbolje recepte na biljnoj bazi koji će zadovoljiti svako nepce.

Ovo je idealna kuharica za sve koji ne žele ili ne mogu provoditi sate u kuhinji, ali bez obzira na to žele jesti dobro, kvalitetno i fino.

Veganski recepti za svaki dan – od slanih i slatkih hranjivih doručaka, brzih ručkova i jela na žlicu, jela nadahnutih Dalekim istokom do bezgrešnih deserata. Uz recepte, u kuharici ćete pronaći i Majine savjete za bolji život, savjete za organiziranje svakodnevnog kuhanja i druge praktične naputke za spravljanje zdrave i sretne hrane!


Pohvale knjizi

Od nevjerojatne ljepote njezinih fotografija do slasnosti koja izvire iz svakog recepta, Maja Brekalo čini da hrana bude baš ono što od nje očekujemo – da očarava, bude naš lijek i budi sva naša osjetila. Njezina Sretna kuhinja postaje i naše sretno mjesto gdje se brišu granice između klasičnog i veganskog, mjesto na kojem uz Majine savjete za cjelovitu prehranu postajemo vladari svog zdravlja i kreatori slanih i slatkih obroka nevjerojatnih okusa, boja i tekstura. / Izabela Vrtar, glavna urednica magazina Sensa

*

Velika sam ljubiteljica zdrave hrane i silno me veseli izlazak Majine prve kuharice. Njeni su divni recepti već dugo inspiracija za životni stil cijele moje obitelji. / Eva Herzigova, supermodel i glumica

*

Majini recepti vas nikad neće iznevjeriti. Ona ima jedinstveni talent za kombiniranje zdravih namirnica i od njih stvara nesmiljeno ukusna jela, koja obožavam kuhati i jesti. / Jessica Prescott, autorica kuharice Wholy Goodness

*

Maja Brekalo je jedna od najpoticajnijih, najutjecajnijih kuharica koje pratim. Njezini su recepti jednostavni, a fotografije prekrasne. Svi u mojoj obitelji njezini smo veliki obožavatelji! / Aileen Cox, autorica kuharice The Baby Led Feeding Cookbook


Dijelimo s vama Majin recept iz ove kuharice za brz, ukusan i zdrav ljetni doručak.

RECEPT

Sirova zobena kaša s malinama

Sastojci:

1 šalica (100 g) zobenih pahuljica
1,5 šalica (350 g) zobenog ili bademovog mlijeka
1 žlica limunovog soka
1 do 2 žlice chia sjemenki
1 banana
1 šalica malina ili drugog bobičastog voća
1/2 žličice cimeta
1 žličica psyllium ljuskica
dodatak: 1 žličica praha baobaba

Priprema:

Ako imate vremena namočite zobene pahuljice s vodom, na nekoliko sati ili preko noći. Možete dodati i par kapi jabučnog octa da biste potaknuli fermentaciju. Tako će zobene pahuljice biti lakše probavljive, a kaša još kremastija.
Stavite zobene pahuljice sa svim ostalim sastojcima u blender i izblendajte.
Prebacite u zdjelice i dodajte po želji: narezano voće, tostirani kokos ili orašaste plodove i još malo cimeta.

Ukusan brownie cheesecake s malinama

3 ideje za superzdravi doručak

Kuharica modne obitelji Missoni

Najveći hrvatski gastro projekt: Croatia – The Cookbook, Hrvatska kuharica

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads